Ontstaan van /Dev en haar activiteiten

Ontstaan van /Dev en haar activiteiten

Dit is de eerste blogpost van /Dev. In deze post een korte samenvatting van het ontstaan van /Dev en haar activiteiten.

Het ontstaan van /Dev was in september 2011. Als jonge ondernemer op het gebied van software en websites werd een start gemaakt met het bedrijf. Vanuit interesse voor 3D tekenen en 3D printen groeide het bedrijf deze richting op. De activiteiten rond het bouwen van websites werden afgestoten en de focus werd gelegd op het ontwerpen van 3D tekeningen, 3D printen en de nabewerking van 3D prints. Een nevenactiviteit hierbij is electronica om modellen extra effecten te geven zoals verlichting.

Activiteiten na het ontstaan

Tijdens afgelopen evenementen, bijvoorbeeld Eurospoor 2014 of Grootspoorgroep Clubdag, is onderzocht of er vraag is naar een dienst in ontwerpen, printen, nabewerken of electronica. Tijdens het praten met verschillende mensen werd duidelijk dat deze vraag bestaat. Een voorbeeld is een modelbouwer die werkte met een niet-standaard schaal (1:50). Voor zoiets leent 3D printen zich bij uitstek om modellen op de juiste maat te printen en de modelbouw er strak uit te laten zien. Een ander voorbeeld is modelbouw voor LGB, ook wel G-scale, waarbij veelal Duitse huizen te koop zijn. Mocht je een Nederlandse omgeving willen weergeven dan moet alles met de hand gemaakt worden. Ook hiervoor leent 3D printen zich weer, zoals te zien in onderstaande foto. Nog niet alle ramen waren geprint, maar het geeft een goed idee wat mogelijk is.

Eerste modellen testen na het ontstaan van /Dev

Portfolio

In de aankomende tijd zal de site gevuld worden met de modellen die we al ontwikkeld hebben. Hierbij vind je voorbeelden van ontwerpen, prints, geassembleerde modellen, modellen voorzien van interactie en losse electronische schakelingen. Mocht je meer willen weten, laat gerust een bericht achter onder dit bericht of op de contact pagina, dan krijg je zo spoedig mogelijk een reactie.