3D Hubs en Thingiverse, /Dev is aanwezig

3D Hubs en Thingiverse, /Dev is aanwezig

/Dev heeft zich geregistreert op 3D Hubs als hub en op Thingiverse als maker. Op 3D Hubs vind je de printdienst van /Dev voor eigen modellen en op Thingiverse verschillende modellen die /Dev publiekelijk beschikbaar stelt. In het uitgebreide bericht wordt uitgelegd wat 3D Hubs en Thingiverse zijn en wat de relatie met /Dev is.

Wat is 3D Hubs?

3D Hubs is een wereldwijd netwerk van mensen/bedrijven die hun printer(s) ter beschikking stellen voor opdrachten van anderen. Om gebruik te maken van de print-dienst van een hub moet je een 3D model uploaden (een .stl bestand). Dan krijg je een lijst te zien met hubs in de buurt die dit voor je kunnen printen. In dit overzicht staan ook de kosten voor het printen van je model. Bij de verschillende hubs kun je kiezen welk materiaal (ABS/PLA), welke kleur je wilt en hoe het geleverd moet worden (ophalen of per post). Als je je keuze gemaakt hebt stuur je het verzoek om te printen naar de hub. Nadat het verzoek verstuurd is kun je de hub nog vragen stellen en/of opmerkingen over het te printen model sturen. De hub heeft dan 24 uur om te reageren op het verzoek/vragen/opmerkingen. Zodra de hub je verzoek accepteert word je verzocht te betalen. Pas na betaling krijgen de hub en jij elkaars persoonlijke informatie te zien voor verder contact. Ook via de pagina van het verzoek kan er nog verder overlegd worden. De hub gaat vanaf dit punt bezig met het printen van je model. Als de hub aangeeft dat de print klaar is kan deze opgehaald worden of opgestuurd worden. Vanaf dit moment heb je vier dagen om de print te beoordelen en je geld terug te vragen mocht je niet tevreden zijn. Na vier dagen wordt het geld naar de hub overgemaakt.

/Dev op 3D Hubs

/Dev en 3D Hubs

/Dev stelt haar printdienst beschikbaar via 3D Hubs aan mensen die een (zelf ontworpen of gedownload) model snel en betaalbaar model geprint willen hebben. Bij 3D Hubs staan we als een van de weinige geregistreerd als aanbieder van prints van de hoogste kwaliteit (Ultra). Je kunt kiezen uit verschillende kleuren plastic en of je de print op wilt halen of verstuurd wilt hebben. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een (btw-)factuur te krijgen van de printdienst.

Wat is Thingiverse?

Door anderen geprint, door /Dev ontworpenThingiverse (onderdeel van Makerbot) is een site waar mensen hun 3D modellen kunnen delen met anderen. Deze modellen zijn dan toegankelijk en downloadbaar voor iedereen. Wanneer je een model gemaakt hebt kun je dit laten weten aan de maker van het model door een foto te uploaden. Thingiverse heeft modellen in vele categorieën. Enkele voorbeelden van categorieën zijn: Kunst, Gadgets, Hobby, Modellen. /Dev is voornamelijk actief in Modellen -> Gebouwen en structuren en Speelgoed & spellen -> Mechanisch speelgoed. Thingiverse heeft inmiddels meer dan 9000 pagina’s met modellen die je kunt printen of gebruiken als inspiratie. Genoeg te zien om heel wat uren te slijten.

/Dev en Thingiverse

/Dev geeft met enige regelmaat modellen vrij voor downloaden en printen zodat mensen die thuis een 3D printer hebben hun eigen modellen kunnen printen. /Dev ziet waarde in het delen van modellen met de gemeenschap en zal je vragen of de modellen die ontworpen worden publiekelijk beschikbaar gesteld mogen worden. Wanneer je hiermee instemt krijg je korting op de ontwerpkosten. Als een model wat geprint moet worden op Thingiverse staat kom je ook in aanmerking voor korting op de printkosten.

/Dev op Thingiverse